Produse Firme Articole Galerii foto Oferte Speciale Login Inregistare
Sfaturi pentru cultivarea orhideelor
 0
Produse Hot:accesorii pentru transpalete, mobila la comanda, fronturi mdf, metal plane, aeroterme cu infrarosu

Sfaturi pentru cultivarea orhideelor

Sfaturi pentru cultivarea orhideelorSfaturi pentru cultivarea orhideelor
(142 voturi)

Ohideele sunt plante carora le trebuie asigurate conditii speciale pentru a putea beneficia de frumusetea lor. In acest material va aratam cum trebuie intretinute si inghijite.
De peste 250 de ani, cultivarea orhideelor s-a realizat atat in interese de natura ornamentala, dar mai ales medicinala. Actualmente sunt cunoscute peste 20.000 de varietati de orhidee, mai multe decat la oricare alta familie de plante cu flori.
Principalele elemente de mediu ce influenteaza cresterea plantelor la orhidee sunt: temperatura, umiditatea, lumina, aeratia si elementele nutritiei.
Temperatura exercita o influenta puternica asupra cresterii si dezvoltarii plantelor apartinand diferitelor specii de orhidee. In general, orhideele prefera temperaturi cuprinse intre 100C si 190C in cursul noptii si 160C pana la 210C ziua. Exista totusi specii de orhidee ce au nevoie pentru inflorire de temperaturi mai ridicate de pana la 350C vara si 250C in anotimpul rece. Temperaturile scazute, mai mici de 100C determina moartea plantelor.Nevoia de apa a orhideelor este ridicate, atat in privinta umiditatii atmosferice cat si a umiditatii din vasele de cultura. Frecventa udarilor, a amestecului nutritiv din vasul de cultivare depind de o serie de factori precum: marimea vasului de crestere, mediul de cultivare utilizat, temperatura ambientala, intensitatea luminii si curentii de aer. Daca plantele se gasesc in vase de dimensiuni mari, absorb apa mult mai lent comparativ cu cele crescute in vase de dimensiuni reduse. Amestecul folosit ca substrat de cultivare trebuie sa asigure un drenaj usor, adica o scurgere rapida a apei pana in farfuria colectoare a ghiveciului. Prin evaporarea apei din farfuria colectoare se creeaza in jurul plantei o atmosfera imbogatita in vapori de apa. In numeroase cazuri insa aceasta nu este suficienta, fiind necesara pulverizarea cu apa, de obicei dimineata. Pulverizarea nu este indicat sa se faca direct pe frunzele plantei, ci doar in jurul acestora sub forma de ceata.Fertilizarea orhideelor are efecte deosebit de favorabile asupra cresterii si infloririi acestora. Se vor folosi ingrasaminte cu solubilizare rapida in apa, prin udare o data pe luna sau la doua saptamani.
Lumina reprezinta un element important, ce influenteaza hotarator cresterea si dezvoltarea plantelor de orhidee. Durata de iluminare este variabila fiind cuprinsa intre 10 si 15 ore zilnic, fapt ce face ca iarna sa fie nevoie de iluminare suplimentara prin becuri sau tuburi neon. De asemenea, trebuie evitata orientarea tijelor florale spre lumina prin rasucirea ghivecelor cu cca. 25 - 30 de grade saptamanal.
Orhideele au nevoie mereu de aer proaspat, suferind la aerul cald si inchis.
Comentarii articol - Sfaturi pentru cultivarea orhideelor (0 comentarii)
Nu exista comentarii curente pentru aceast articol
Adauga comentariu
Nu va fi publicat
Cod verificare
 
Trimite comentariul
CasaSiBiroul.ro V2.0 este momentan in varianta BETA. Pentru orice sugestii, intrebari, texte gresite sau erori va rugam sa ne contactati accesand urmatorul buton: Sesizari